Duna-Armatúra közműhálózatok fejlesztése
Duna-Armatúra Kft. - Budapest
Duna-Armatúra - ívóvíz hálózat
Duna-Armatúra menü Gömbcsap kanyarban Duna-Armatúra fejléc

Norfond aknafedlapok, víznyelőrácsok

A fedlapok gömbgrafitos öntvényből készülnek, az ISO 1083 szabvány (500-7 alcsoport) és az EN 1563 szabvány előírásai szerint. Ezt az anyagot kiváló mechanikai tulajdonságok jellemzik.

A gömbgrafitos öntvény - más néven ductil vagy GS-öntvény - a speciális kezelés során magnézium adalékot kap, aminek következtében nagy rugalmasságra tesz szert, és különösen ellenállóvá válik a húzási feszültséggel és ütéssel szemben. A gömbgrafitos öntvény kiváló tömeg/szilárdság viszonya lehetővé teszi olyan termékek előállítását, amelyek 20-30%-kal könnyebbek az azonos tulajdonságú, szürke öntvényből készült termékkel szemben. Így lehetővé válik a gazdaságos szállítás, valamint a fedlapok könnyebb kezelése, ami csökkenti a sérülésveszélyt. A gömbgrafitos öntvény, ellentétben a szürke öntvénnyel, kiválóan hegeszthető.

A fedlapok és víznyelőrácsok egyaránt megfelelnek az EN 124-es szabványnak. Ez a szabvány alkalmazási csoportokat és minimális terhelhetőségi osztályokat határoz meg a termékek beépítési helyétől függően:

1. CSOPORT (legalább A 15-ös osztály). Terhelhetőség: 15 kN. Olyan területek, melyeket kizárólag gyalogosok és kerékpárosok használnak.

2. CSOPORT (legalább B 125-ös osztály). Terhelhetőség: 125 kN. Járdák, gyalogos övezetek és hasonló területek, parkolók és emeletes parkolóházak személygépkocsik részére.

3. CSOPORT (legalább C 250-es osztály). Terhelhetőség: 250 kN. Olyan öntvényekre vonatkozik, melyeket az utcáknak a járda melletti csatornázási területein helyeznek el, mely területek az útszegélytől számítva legfeljebb 0,5 m-re nyúlnak be az úttestre és 0,2 m-re a járdára.

4. CSOPORT (legalább D 400-as osztály). Terhelhetőség: 400 kN. Az úttest (beleértve a sétálóutcák úttestét is), a teherbíró útszegély és a minden típusú gépjármű parkolására szolgáló parkolók tartoznak ide.

5. CSOPORT (legalább F 900-as osztály).Terhelhetőség: 900 kN. Nagy tengelynyomásnak kitett zónák, például dokkok, repülőtéri leszállópályák

6. CSOPORT (legalább E 600-as osztály).Terhelhetőség: 600 kN. Nagy tengelynyomásnak kitett zónák, például dokkok, repülőtéri leszállópályák

Duna-Armatúra fedlap 125kN Duna-Armatúra fedlap 250kN

B125-ös terhelési osztály
Terhelhetőség: 125 kN.

Duna-Armatúra fedlap adatlap 125kN
adatlap letöltése

C250-es terhelési osztály
Terhelhetőség: 250 kN.

Duna-Armatúra fedlap adatlap 125kN
adatlap letöltése

Duna-Armatúra fedlap 400kN Duna-Armatúra fedlap 400kN

D400-as terhelési osztály
Terhelhetőség: 400 kN.

Duna-Armatúra fedlap adatlap 125kN
adatlap letöltése

Kulccsal nyitható fedődobozok
állítható és zárható kivitelben

Duna-Armatúra fedlap adatlap 125kN
adatlap letöltése

Duna-Armatúra fedlap 400kN

Önszintező (selflevel) fedlapok
Terhelhetőség: 400 kN.

Duna-Armatúra fedlap adatlap 125kN
adatlap letöltése

 

Resonator Csoport tagja Aktuális - Cégünkről - Termékek - Katalógus - Minőség - Díjaink - Árlisták - Elérhetőségeink - Resonator Csoport
Minden jog fenntartva © Duna-Armatúra Kft. 1992-2010.
Duna-Armatúra idomok Duna-Armatúra szerelvények Duna-Armatúra vízelvezetők
Duna-Armatúra gömbcsap Duna-Armatúra gömbcsapok Duna-Armatúra tűzcsap Duna-Armatúra tűzcsapok